Nyaralás PDF Nyomtatás E-mail

Kedves Gabi, Zoli, Vanda és Petra!

2013 nyarán töltottem egy hetet Fenyõkúton, felejthetetlen élmény volt.

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a természetet, szeret tùrázni, vagy egy kis kikapcsolódásra vágyik. Továbbá lovasoknak. :)

Látnivalók a környéken: Korond, Székelyudvarhely amely a Székenyföld történelmi központja, a szovatai Medve tò ami különleges magas sótartalma miatt, a parajdi sóbánya,ahol a föld alatt számtalan gyògykezelés zajlik, és amelyben Európa egyik legnayobb sókészleteét rejti magában, a híres Gyilkos-tó, illetve még számtalan kihagyhatatlan hely, amit legalább egyszer az életben látni kell. Megjárható Dracula kastélya, Brassó és igazábò minden, mivel ez itt Erdély szívében van. A közelben vannak kis bányatavacskák, kilatók. Nem messze van a Jézus Szíve kilátó a Gordon tetõn, pazar a látvány. 

Rengeteg lehetõség van, mind terepjáróval, gyalog, lovaskocsival, lóháton. a táj lenyûgözõ. Fenyõkút több mint 1000 m magasan van, mesés hely. Ha szerencses az ember, (vagy szerencsétlen) :) láthat medvét, rengeteg más állatot is. Simogathat szarvast, a mezõkön méneseket, teheneket láthat legelészni. 

Mind nyáron, mind télen nagyszerû lehetõségek vannak. Télen, aki szereti a havat, nyáron aki szereti az áfonyát, a csörgedezõ patakocska, a zöld hegyek, erdõk látványát. A hely nagyon meghitt, csak néhány ház van a közelben elszórtan. 

A panzió gyönyörū, jól felszerelt, nagyon tiszta. Két ház is van, egész nagy csoport, vagy osztály is elfér. Párnak, illetve családoknak is nagyon kényelmes. Gabi nagyon jól fõz, az etelek nagyon finomak. A helyi ételeket, pálinkát, hùsokat, sajtokat is érdemes kipróbálni. 

Gabi és Zoli csodálatos emberek. Nagyon barátságosak, kedvesek. Köszönöm szépen azt a csodás hetet, nagyszerū élmény volt! Petrus és Vanda nagyon megkedvel

 

hargita 01

epulet 01

epulet 08

epulet 03

A házról röviden

Konyhánk gáztűzhellyel, mosogatóval, hűtőszekrénnyel, mikrosütővel, kávéfőzővel, étkészlettel és főzőedényekkel felszereltek. Elrendezés: 4 szoba, nappali, előszoba, konyha, 2 db fürdőszoba, 2 db toalett, terasz (7x4 m-es) 2 db kétágyas, 2 db háromágyas, a szobák pótágyazhatóak.

A fürdőszobák zuhannyal felszereltek. Az előszoba, nappali padlófűtéssel, a szobák központi fűtéssel rendelkezik. Szobákban TV található. A terasz panorámás fekvése a Hargitára néz.

epulet 08Kőház: 3 db 2 ágyas szoba zuhanyzóval, központi fűtés, nyári konyha, kemence.

Fenyőkút fekvése

Fenyőkút Korondtól 6 km-re fekvő szétszórt házcsoportokból és esztenákból alakult szórványtelepülés. A Melegpatakfő (1005 m ) és a Datka (963 m) között fekvő szórványfalut Korondról a piac érintésével, az Észak-vize mentén közelíthetjük meg, egyes részeit pedig a 13A műútról a Köves-, Égettvész- és Nagy-Lapos-patak mentén vezető ösvényeken. >>>

Fenyőkút története

Régen Korond 12. tízeseként tartották nyilván. 1898-ban törzskönyvezték. A korondi lakosság legelőként használta a "hegyen" lévő területeket. Orbán Balázs a korondi fennsíkot szépnek találta, az irtványokon a legelésző nyájakat és a regényes fekvésű pajtákat emelte ki. A hagyomány szerint az első "fészekrakók" a múlt század első felében telepedtek fel Korondról... >>>

Fenyőkút nevezetességei

A település kultúrháza a Fenyőkúti Kultúrotthon. A faluban található egy kis fatemplom, aminek védőszentje Szent Bertalan apostol, ez a helybélieknek búcsú is egyben. E jeles alkalomból falunapokat is szerveznek, ahol sok kulturális és szórakoztató programmal várják az érdeklődőket. A település iskolája jövőre 100 éves épitése 1912-be fejeződött be. Itt található a fenyőkúti tőzegláp. >>>

Látogatottság

mod_vvisit_counterMa:22
mod_vvisit_counterTegnap:39
mod_vvisit_counterEzen a héten:97
mod_vvisit_counterMúlt héten:277
mod_vvisit_counterEbben a hónapban:139
mod_vvisit_counterMúlt hónapban:1269
mod_vvisit_counterÖsszes látogató:204231

Dátum: 2021-08-04 10:19

S5 Box

Login Form

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.