Kedves Gabi és Zoli! PDF Nyomtatás E-mail

Amikor Erdélybe készülve a neten szállást kerestünk, megakadt a szemünk a panziótokon, hiszen minden olyan szolgáltatást írtatok a honlapon,ami számunkra fontos volt. 

A jelmondatotokat "Vendégként érkezel és barátként távozol" jól hangzó szlogennek gondoltuk, de láss csodát barátként búcsúztunk el Tőletek!

Mire is számítottunk Erdélyben?
Tömeg-turizmusmentes csendes környezetet, hófödte gyönyörű tájat, lovasszánozást az érintetlen terülteken, kipróbálni a motoros szán nyújtotta örömöket, saját környezetükben látni az egyszerű, de nagyszerű székely embereket.
Gondoltuk, hogy nem árt, ha emellett jókat eszünk-iszunk, jókat beszélgetünk, nagyokat pihenünk,alszunk a jó levegőn.
Nálatok mindez megvalósult, a környezet, ahol a panzió található leírhatatlanul szép.
A több órás lovasszánozás felejthetetlen élményt nyújtott, csakúgy az, amikor a székely családokhoz bementünk, áfonyalekvárt, házilag készített sajtot vásárolni, megtekinteni a háztáji gazdaságot az állatállományt
Nagy élmény volt a motorosszánozás, élveztük a szűz havat, a robogást.
A mindennapi rohanásból olyan csendre és nyugalomra leltünk ami elképzelhetetlen, önmagában már ez, hetekkel előre feltöltött minket.

Köszönjük a finom helyi ételek, italokat nagyon finomak voltak.
Köszönjük a vendéglátást és a baráti segítséget!
Az, hogy visszamegyünk nem kérdés, a kérdés csupán az, hogy MIKOR?

Ölelünk benneteket:

Évi, Karcsi

 

hargita 01

epulet 01

epulet 08

epulet 03

A házról röviden

Konyhánk gáztűzhellyel, mosogatóval, hűtőszekrénnyel, mikrosütővel, kávéfőzővel, étkészlettel és főzőedényekkel felszereltek. Elrendezés: 4 szoba, nappali, előszoba, konyha, 2 db fürdőszoba, 2 db toalett, terasz (7x4 m-es) 2 db kétágyas, 2 db háromágyas, a szobák pótágyazhatóak.

A fürdőszobák zuhannyal felszereltek. Az előszoba, nappali padlófűtéssel, a szobák központi fűtéssel rendelkezik. Szobákban TV található. A terasz panorámás fekvése a Hargitára néz.

epulet 08Kőház: 3 db 2 ágyas szoba zuhanyzóval, központi fűtés, nyári konyha, kemence.

Fenyőkút fekvése

Fenyőkút Korondtól 6 km-re fekvő szétszórt házcsoportokból és esztenákból alakult szórványtelepülés. A Melegpatakfő (1005 m ) és a Datka (963 m) között fekvő szórványfalut Korondról a piac érintésével, az Észak-vize mentén közelíthetjük meg, egyes részeit pedig a 13A műútról a Köves-, Égettvész- és Nagy-Lapos-patak mentén vezető ösvényeken. >>>

Fenyőkút története

Régen Korond 12. tízeseként tartották nyilván. 1898-ban törzskönyvezték. A korondi lakosság legelőként használta a "hegyen" lévő területeket. Orbán Balázs a korondi fennsíkot szépnek találta, az irtványokon a legelésző nyájakat és a regényes fekvésű pajtákat emelte ki. A hagyomány szerint az első "fészekrakók" a múlt század első felében telepedtek fel Korondról... >>>

Fenyőkút nevezetességei

A település kultúrháza a Fenyőkúti Kultúrotthon. A faluban található egy kis fatemplom, aminek védőszentje Szent Bertalan apostol, ez a helybélieknek búcsú is egyben. E jeles alkalomból falunapokat is szerveznek, ahol sok kulturális és szórakoztató programmal várják az érdeklődőket. A település iskolája jövőre 100 éves épitése 1912-be fejeződött be. Itt található a fenyőkúti tőzegláp. >>>

Látogatottság

mod_vvisit_counterMa:90
mod_vvisit_counterTegnap:56
mod_vvisit_counterEzen a héten:487
mod_vvisit_counterMúlt héten:657
mod_vvisit_counterEbben a hónapban:1818
mod_vvisit_counterMúlt hónapban:1627
mod_vvisit_counterÖsszes látogató:174374

Dátum: 2019-03-21 22:48

S5 Box

Login Form

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.