Kedves Gabi és Zoli! PDF Nyomtatás E-mail

Az Erdélyben töltött pár napról szeretnék írni egy-két sort.

Korond és ezáltal Fenyőkút nincs olyan messze Magyarországtól, persze egy pár kilométert meg kell tenni addig, de aki Erdélyt látni szeretné, annak nincs mese, utazni kell. A románok stílusa nem épp a magyar emberhez van kitalálva, hál' istennek, hogy Korond és Fenyőkút magyar lakta települések, így olyan, mintha csak Magyarországon nyaraltunk volna. Na de rátérve magára a szállásra és a többire, nagyon jó dolognak tartom, hogy a hegy tetején, a fantasztikus székely emberek között tölthettük ezt a hetet. Az út Korondról a szállásig ugyan nem volt rövid, de aki ilyen szép helyen, ilyen nyugalomban és csendben akarja tölteni a szabadidejét, az ne várja, hogy egy forgalmas út szélén leparkol és kicuccol.
A szállásról nem tudok rosszat mondani, a szobák kiválóak, az ágyak kényelmesek, nagyon jókat aludtunk rajtuk, az erkély gyönyörűen ki van alakítva, a szép fa bútorzattal (ami az egész házban jelen van) a hintaszékekkel, és azzal a megnyugtató kilátással, tehát a szállás 10/10.
A kiszolgálás átlagon felüli, igazából még sosem tapasztaltam ilyet. A kiszolgálás szuper volt, az ételek finomak, ízletesek, itt az ember bele tud kóstolni a székely magyarok ebédjébe, vacsorájába. Rengeteg érdekes programban lehetett részünk, ahol ki tudtunk kapcsolódni, kiszakadtunk a pörgős rohamos életből, tehát a programok is nagyon-nagyon jók voltak. Mindennek tetejében még a célba lövés, szekerezés, autókázás és sorolhatnám, csak hab a tortán.
Egy szó mint száz, ha valaki Erdélybe vágyik, akkor ide szívesen várják, és egy percig sem fog csalódni, ha ezt a helyet választja, én merem ajánlani bárkinek.

Tisztelettel és köszönettel:

Nagy Máté

 

hargita 01

epulet 01

epulet 08

epulet 03

A házról röviden

Konyhánk gáztűzhellyel, mosogatóval, hűtőszekrénnyel, mikrosütővel, kávéfőzővel, étkészlettel és főzőedényekkel felszereltek. Elrendezés: 4 szoba, nappali, előszoba, konyha, 2 db fürdőszoba, 2 db toalett, terasz (7x4 m-es) 2 db kétágyas, 2 db háromágyas, a szobák pótágyazhatóak.

A fürdőszobák zuhannyal felszereltek. Az előszoba, nappali padlófűtéssel, a szobák központi fűtéssel rendelkezik. Szobákban TV található. A terasz panorámás fekvése a Hargitára néz.

epulet 08Kőház: 3 db 2 ágyas szoba zuhanyzóval, központi fűtés, nyári konyha, kemence.

Fenyőkút fekvése

Fenyőkút Korondtól 6 km-re fekvő szétszórt házcsoportokból és esztenákból alakult szórványtelepülés. A Melegpatakfő (1005 m ) és a Datka (963 m) között fekvő szórványfalut Korondról a piac érintésével, az Észak-vize mentén közelíthetjük meg, egyes részeit pedig a 13A műútról a Köves-, Égettvész- és Nagy-Lapos-patak mentén vezető ösvényeken. >>>

Fenyőkút története

Régen Korond 12. tízeseként tartották nyilván. 1898-ban törzskönyvezték. A korondi lakosság legelőként használta a "hegyen" lévő területeket. Orbán Balázs a korondi fennsíkot szépnek találta, az irtványokon a legelésző nyájakat és a regényes fekvésű pajtákat emelte ki. A hagyomány szerint az első "fészekrakók" a múlt század első felében telepedtek fel Korondról... >>>

Fenyőkút nevezetességei

A település kultúrháza a Fenyőkúti Kultúrotthon. A faluban található egy kis fatemplom, aminek védőszentje Szent Bertalan apostol, ez a helybélieknek búcsú is egyben. E jeles alkalomból falunapokat is szerveznek, ahol sok kulturális és szórakoztató programmal várják az érdeklődőket. A település iskolája jövőre 100 éves épitése 1912-be fejeződött be. Itt található a fenyőkúti tőzegláp. >>>

Látogatottság

mod_vvisit_counterMa:95
mod_vvisit_counterTegnap:56
mod_vvisit_counterEzen a héten:492
mod_vvisit_counterMúlt héten:657
mod_vvisit_counterEbben a hónapban:1823
mod_vvisit_counterMúlt hónapban:1627
mod_vvisit_counterÖsszes látogató:174379

Dátum: 2019-03-21 23:19

S5 Box

Login Form

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.