Vendégkönyv

book Kedves vendégek!
Bejegyzéseiket küldjék a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  címre!



Kedves Gabi és Zoli! PDF Nyomtatás E-mail

Remekül éreztem magam az alatt a hét alatt mikor a panziótokban nyaraltam.

A szállás kitűnő , a reggelik és vacsorák nagyon finomak voltak, de legfőképp a nyugodt , csodaszép környezetet élveztem.
Remélem lesz alkalmam, akár többször is visszamenni ide,köszönök mindent!

Üdvözlettel: Ó.A. Rebeka

 
Kedves Gabi és Zoli! PDF Nyomtatás E-mail

Az Erdélyben töltött pár napról szeretnék írni egy-két sort.

Korond és ezáltal Fenyőkút nincs olyan messze Magyarországtól, persze egy pár kilométert meg kell tenni addig, de aki Erdélyt látni szeretné, annak nincs mese, utazni kell. A románok stílusa nem épp a magyar emberhez van kitalálva, hál' istennek, hogy Korond és Fenyőkút magyar lakta települések, így olyan, mintha csak Magyarországon nyaraltunk volna. Na de rátérve magára a szállásra és a többire, nagyon jó dolognak tartom, hogy a hegy tetején, a fantasztikus székely emberek között tölthettük ezt a hetet. Az út Korondról a szállásig ugyan nem volt rövid, de aki ilyen szép helyen, ilyen nyugalomban és csendben akarja tölteni a szabadidejét, az ne várja, hogy egy forgalmas út szélén leparkol és kicuccol.
A szállásról nem tudok rosszat mondani, a szobák kiválóak, az ágyak kényelmesek, nagyon jókat aludtunk rajtuk, az erkély gyönyörűen ki van alakítva, a szép fa bútorzattal (ami az egész házban jelen van) a hintaszékekkel, és azzal a megnyugtató kilátással, tehát a szállás 10/10.
A kiszolgálás átlagon felüli, igazából még sosem tapasztaltam ilyet. A kiszolgálás szuper volt, az ételek finomak, ízletesek, itt az ember bele tud kóstolni a székely magyarok ebédjébe, vacsorájába. Rengeteg érdekes programban lehetett részünk, ahol ki tudtunk kapcsolódni, kiszakadtunk a pörgős rohamos életből, tehát a programok is nagyon-nagyon jók voltak. Mindennek tetejében még a célba lövés, szekerezés, autókázás és sorolhatnám, csak hab a tortán.
Egy szó mint száz, ha valaki Erdélybe vágyik, akkor ide szívesen várják, és egy percig sem fog csalódni, ha ezt a helyet választja, én merem ajánlani bárkinek.

Tisztelettel és köszönettel:

Nagy Máté

 
Liebe Gabi, lieber Zoli, PDF Nyomtatás E-mail

wir möchten Euch für die wunderschönen Tagen, die wir bei euch verbracht können haben, einen grossen Dank sagen!
Die Speisen waren lecker, die Programme phantastisch, das Haus sauber!
Wir haben uns wirklich wohl gefühlt!
Vielen Dank noch einmal für alles, und wir möchten Euch wieder besuchen!
Herzliche Grüsse
Familie Nagy

 
Kedves Gabika és Zoli! PDF Nyomtatás E-mail

Miután ismerősként mentünk hozzátok, tudtam, hogy csalódni biztosan nem fogunk. Azt azonban nem is gondoltam, hogy ilyen pazar ellátásban lesz részünk. A gyönyörű tisztaság, a fantasztikus programok és a finom ételek teljesen elvarázsoltak bennünket. Nem véletlen,hogy egy nappal tovább maradtunk a tervezettnél, hiszen ilyen tökéletes nyaralásban még nem volt részünk!
Nagyon szépen köszönjük a csodás élményeket és ételeket, a kedvességeteket és figyelmességeteket!
Már tervezzük, hogy télen is meglátogatunk benneteket, mert felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk és igaz barátokra találtunk!
Szeretettel üdvözlünk Benneteket:
Csabi és Klári

 
Drága Gabica és Zoli! PDF Nyomtatás E-mail

Csodás napokat töltöttünk nálatok!Rengeteg élménnyel gazdagodtak és tértek haza mind a gyerekek és felnőttek.Alig várjuk az újabb találkozót azon a csodás helyen kedves vendégszerető társaságotokban.

Puszi Ica

 

 
Kedves Gabi és Zoli! Kedves Fenyőkútiak! PDF Nyomtatás E-mail

Örülünk, hogy a sors felétek sodort minket, és megismerhettünk Benneteket! Nagyon jó választás volt, az ellátás és a szállás kiváló. Fenyőkút gyönyörű, az ott élő emberek pedig tiszta szívű jó emberek, mindig emlékezni fogunk rájuk.

De beszéljen helyettünk Wass Albert: Mese az erdőről - verséből kiragadott részlet:
Csak annyit látsz, csak annyit érzel, hogy csodálatosan szép
És megállsz. És abban a pillanatban megnyílik a szíved, és az angyalok észrevétlenül melléd lépnek, egyenként, lábujjhegyen, és belerakják kincseiket a szívedbe.
A legnagyobb kincseket, amiket ember számára teremtett az Isten. A jóságot, a szeretetet és a békességet.
Te minderről semmit nem tudsz akkor. Csak annyit hallasz, hogy a madarak nagyon szépen énekelnek körülötted, és a patak nagyon szépen mesél. Csak annyit látsz, hogy nagyon szép az erdő. A fák, a virágok, a fű, a moha, a magas kék ég és rajta nagy, csillogóan fehér felhő, amelyiken a Jóisten ül és jóságosan alámosolyog.
Csak amikor visszatérsz újra az emberek közé, a rontó-emberek és a gyűjtő-emberek közé, és hiába gonoszok hozzád, te mégis jóval viszonzod gonoszságukat, szeretettel vagy mindenki iránt, és az élet legsúlyosabb perceiben is derű és békesség van a homlokodon.
Csak akkor látják meg rajtad, hogy az Angyalok Tisztásán jártál, kedvesem.
Köszönünk mindent üdvözlettel:

Tünde, Józsi és Laci

 
Kedves Gabi és Zoli! PDF Nyomtatás E-mail

Sokat töprengtem azon, hogy mit is írhatnék Nektek röviden arról, hogy hogyan éreztük magunkat Nálatok.
A szállodák színvonalát ugyebár csillagokban mérik.... A ti szállásotokra annyi ragyogó csillagot adok, amennyi csillag Fenyőkút, illetve Hargitai hegység felett ragyog...
Köszönjük a kedvességeteket, a finom ételeket, a motorosszán túra szervezését, a pálinkát, és mindent, amit azért tettetek, hogy jól érezzük magunkat (sikerült) Nálatok.

U.i.: vissza vágyunk... vissza megyünk...

Juci-Peti, Kitti-Karesz, Jánoska, és Roli

 
Kedves Gabi és Zoli! PDF Nyomtatás E-mail

Amikor Erdélybe készülve a neten szállást kerestünk, megakadt a szemünk a panziótokon, hiszen minden olyan szolgáltatást írtatok a honlapon,ami számunkra fontos volt. 

A jelmondatotokat "Vendégként érkezel és barátként távozol" jól hangzó szlogennek gondoltuk, de láss csodát barátként búcsúztunk el Tőletek!

Mire is számítottunk Erdélyben?
Tömeg-turizmusmentes csendes környezetet, hófödte gyönyörű tájat, lovasszánozást az érintetlen terülteken, kipróbálni a motoros szán nyújtotta örömöket, saját környezetükben látni az egyszerű, de nagyszerű székely embereket.
Gondoltuk, hogy nem árt, ha emellett jókat eszünk-iszunk, jókat beszélgetünk, nagyokat pihenünk,alszunk a jó levegőn.
Nálatok mindez megvalósult, a környezet, ahol a panzió található leírhatatlanul szép.
A több órás lovasszánozás felejthetetlen élményt nyújtott, csakúgy az, amikor a székely családokhoz bementünk, áfonyalekvárt, házilag készített sajtot vásárolni, megtekinteni a háztáji gazdaságot az állatállományt
Nagy élmény volt a motorosszánozás, élveztük a szűz havat, a robogást.
A mindennapi rohanásból olyan csendre és nyugalomra leltünk ami elképzelhetetlen, önmagában már ez, hetekkel előre feltöltött minket.

Köszönjük a finom helyi ételek, italokat nagyon finomak voltak.
Köszönjük a vendéglátást és a baráti segítséget!
Az, hogy visszamegyünk nem kérdés, a kérdés csupán az, hogy MIKOR?

Ölelünk benneteket:

Évi, Karcsi

 
Emi&Dani PDF Nyomtatás E-mail

Egy felejthetetlen, csodálatos hetet tölthettünk Nálatok a panzióban! A táj, a környezet magáért beszél! Nem lehet betelni a környék szépségével, az ott élő emberek kedvességével és szeretetével! Nem beszélve a Ti odaadó gondoskodásotokról. Nemhogy nem szenvedtünk hiányt semmiben, hanem mindenben a kívánságunkat lestétek és elhalmoztatok minket minden földi jóval. Segítettetek a napi programjaink megszervezésében, és bemutattátok nekünk a környéket. Nélkületek nem találtuk volna meg azokat a csodákat és csodálatos embereket. Hihetetlen az a vendégszeretet, ami Fenyőkúton fogadott bennünket.

A panziótok gyönyörű, jól felszerelt és pompás helyen van. Nehéz volt eljönni Tőletek! Gabi nagyon jól főz, biztosan felszedtünk pár kilót: ) Zoli nagy szervezőmester ;) (házikenyér, házi lekvár, pálinka, házi sajt, korondi keramikus, látnivalók) Közvetlenségetek nagyszerű és példaértékű!

Mindenkinek csak ajánlani tudjuk (fogjuk is!), és az biztos, hogy fogunk még találkozni!

Még egyszer köszönünk mindent!

 
Dear Gabi, Zoli, Vanda and Petra, PDF Nyomtatás E-mail

I have spent a week in the heart of Harghita, Fenyõkùt in the summer 2013. This place is located in the Carpathian Basin, in the middle of Romania, Transylvania.

Thank you for everything you did for me in Transylvania.

What should I say about this amazing family, Gabi, Zoli, Vanda and Petra, they are the perfect host family and made my stay more than enjoyable. They went out of their way to help me and take me to the place, they showed me around all the beautiful places, various things. I got VIP treatment for sure as I went alone, so they were really helpful and amazing. :) They are very knowledgeable about Harghita and the sights in the entire Transylvania. 

The accommodationarrow-10x10.png was very nice and perfect for families, couples and groups as well. It was spotlessly clean with cosy bedrooms, fully furnished kitchen. Everything was in perfect condition. 

Gabi cooks very well, you will taste incredibly good Hungarian meals, furthermore the pálinka which is a Hungarian alcoholic beverage made of fruits like blueberries. Very taste, and if you go in the summer you can eat that much blueberries you want. You can try local foods, cheese, sausages. Super delicious. 

If you go, definitely go and have a bath in the Baer like, which is famous because of the hight salt capacity, the salt mine nearby. Paid is the natural centre of the Szekler Salt Country, one of the most important salt-mine place of Europe. Salt-bath, and many further medical cure and treatment is going on this place. You can see the Lacul Rosu the well known lake, Baile Tusnad, Borsec and all the historical cities like Miercurea Ciuc which is the destination of a traditional pilgrimage of Roman Catholic. The event of held on the Saturday before pentecost attracts several hundred thousands people every year. And hundreds other places and sights to visit. Nearby there are several nice lakes, streams. All the things are legendary beautiful there. In the winter there is also nice with lots of snow and snowmobile and whatever you want. >)

I recommend this place all who likes nature, who wants to have some relaxed time in a quiet place,or for the people who are fed up with scuttle and with the too fast noisy city life. If you like beautiful green mountains, forests, upland air, mountain tours on foot, by jeeps, quad or horses. 

Gabi and Zoli were always ready to help, it was just like having a family around. Next time I go there, I would definitely spend in their place. Thank you once again and a big God bless. :)

Gabi és Zoli csodálatos emberek. Nagyon barátságosak, kedvesek. Köszönöm szépen azt a csodás hetet, nagyszerū élmény volt! Petrus és Vanda nagyon megkedveltelek titeket, azóta nagyon jó barátok lettünk! :)

Teljes szívembõl ajánlom a helyet mindenkinek, aki Erdélybe utazna, egy háborítatlan helyre, ahol aktïv kikapcsolódásban lehet része. A legjobb választás! Én ide jövök vissza! Köszönöm mégegyszer! :)

Imola

 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 3

hargita 01

epulet 01

epulet 08

epulet 03

A házról röviden

Konyhánk gáztűzhellyel, mosogatóval, hűtőszekrénnyel, mikrosütővel, kávéfőzővel, étkészlettel és főzőedényekkel felszereltek. Elrendezés: 4 szoba, nappali, előszoba, konyha, 2 db fürdőszoba, 2 db toalett, terasz (7x4 m-es) 2 db kétágyas, 2 db háromágyas, a szobák pótágyazhatóak.

A fürdőszobák zuhannyal felszereltek. Az előszoba, nappali padlófűtéssel, a szobák központi fűtéssel rendelkezik. Szobákban TV található. A terasz panorámás fekvése a Hargitára néz.

epulet 08Kőház: 3 db 2 ágyas szoba zuhanyzóval, központi fűtés, nyári konyha, kemence.

Fenyőkút fekvése

Fenyőkút Korondtól 6 km-re fekvő szétszórt házcsoportokból és esztenákból alakult szórványtelepülés. A Melegpatakfő (1005 m ) és a Datka (963 m) között fekvő szórványfalut Korondról a piac érintésével, az Észak-vize mentén közelíthetjük meg, egyes részeit pedig a 13A műútról a Köves-, Égettvész- és Nagy-Lapos-patak mentén vezető ösvényeken. >>>

Fenyőkút története

Régen Korond 12. tízeseként tartották nyilván. 1898-ban törzskönyvezték. A korondi lakosság legelőként használta a "hegyen" lévő területeket. Orbán Balázs a korondi fennsíkot szépnek találta, az irtványokon a legelésző nyájakat és a regényes fekvésű pajtákat emelte ki. A hagyomány szerint az első "fészekrakók" a múlt század első felében telepedtek fel Korondról... >>>

Fenyőkút nevezetességei

A település kultúrháza a Fenyőkúti Kultúrotthon. A faluban található egy kis fatemplom, aminek védőszentje Szent Bertalan apostol, ez a helybélieknek búcsú is egyben. E jeles alkalomból falunapokat is szerveznek, ahol sok kulturális és szórakoztató programmal várják az érdeklődőket. A település iskolája jövőre 100 éves épitése 1912-be fejeződött be. Itt található a fenyőkúti tőzegláp. >>>

Látogatottság

mod_vvisit_counterMa:16
mod_vvisit_counterTegnap:39
mod_vvisit_counterEzen a héten:55
mod_vvisit_counterMúlt héten:362
mod_vvisit_counterEbben a hónapban:692
mod_vvisit_counterMúlt hónapban:892
mod_vvisit_counterÖsszes látogató:242477

Dátum: 2024-04-23 14:49

S5 Box

Login Form

S5 Register

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.